Informatief Lezen
Ons aanbod: Rekenen en Wiskunde
Hoe meten we....?
- Leer de meeteenheden
- kies de juiste instrumenten
- mooie foto's
- eenvoudige teksten l
- maken kennis met leuke, realistische voorbeelden van hoe we meten
Hoe meten we lengte, gewicht, afstand, tijd en vloeistof?
Hoe lang is het? Wie heeft meer? Hoe lang duurt het tot mijn beurt? Leerlingen leren de meeteenheden en de juiste meetinstrumenten kennen. Aan de hand van eigentijdse foto's en eenvoudige teksten maken de jonge lezers kennis met realistische, leuke voorbeelden van hoe wij meten.
Voor welke leerlingen is de leesserie Hoe meten we... geschikt?
De leesboeken zijn in de eerste plaats geschikt voor leerlingen in het 1ste en 2de leerjaar om zélf te lezen.
Uit welke boeken bestaat de leesserie Hoe meten we...?
Hoe meten we...? bestaat uit de volgende boeken:
- Hoe meten we lengte en afstand?
- Hoe meten we gewicht?
- Hoe meten we tijd?
- Hoe meten we vloeistof?
Over Corona leesboeken
De leesserie Hoe meten we...? is een Corona leesserie. Kenmerkend voor deze leesboeken zijn de uiteenlopende (informatieve) onderwerpen. Door de diversiteit is er voor elke leerling wel een geschikt boek. De boeken worden geprezen om hun heldere kijk op de onderwerpen en het duidelijke taalgebruik. De boeken zijn uitstekend geschikt als voorbereiding op een spreekbeurt of werkstuk en bieden een mooie inleiding op een wereldoriënterend onderwerp. Bovendien zijn de leesboeken zeer rijk geïllustreerd.
Informatief lezen en woordenschatverrijking
De leerlingen zullen door de aansprekende onderwerpen geboeid raken en meer over een onderwerp willen weten. Gaandeweg breidt hun woordenschat zich uit. Veel woordenschat wordt immers door lezen verworven!
Juist bij taalzwakke leerlingen vergroot u de woordenschat door ze veel informatieve teksten, zoals Corona boeken, te laten lezen. Ook in de onderbouw kan de woordenschatontwikkeling met Corona leesboeken een boost krijgen door veel interactief voor te lezen en vragen te stellen.