Informatief Lezen

Ons aanbod: Wereldoriëntatie

Mijn eerste docuboek - Wat is het...

Mijn eerste docuboek - Wat is het...
Informatie Leeftijd: van 6 tot 10
  • uit de serie 'Mijn eerste docuboek'
  • in kleur
  • met veel fotomateriaal
  • hardcover
  • ca. 32 blz. incl. woordenlijst

Wat is het...
In de reeks Wat is het... wordt aan jonge lezers uitgelegd hoe het is om een bepaalde aandoening of ziekte te hebben. Er staat ook in wat voor hulp en welke hulpmiddelen er zijn.

De serie bevat de volgende leesboeken:

- Kanker
Ken jij iemand die kanker heeft? Heb je er wel eens aan gedacht hoe dat is? Leerlingen lezen in dit boek wat kanker is en hoe het is om kanker te hebben.

- Syndroom van Down
Ken jij iemand die het syndroom van Down heeft? Heb je er wel eens aan gedacht hoe dat is? In dit boek kunnen leerlingen lezen hoe het is om het syndroom van Down te  hebben.

- Doof zijn
Heb je wel eens iemand ontmoet die doof of slechthorend is? Heb je je wel eens afgevraagd hoe dat voor zo iemand is? Leerlingen krijgen in dit boek een duidelijke uitleg over doofheid: Hoe komt het dat mensen doof zijn en hoe gaan zij om met doofheid?

- Blind zijn
Heb je wel eens iemand ontmoet die blind of slechtziend is? Heb je je wel eens afgevraagd hoe dat voor zo iemand is? Leerlingen worden aangezet tot denken over blindheid, wat zijn oorzaken van blindheid en hoe kan er het best mee omgegaan worden?

- Leven in een rolstoel
Heb je wel eens iemand ontmoet die de hele dag in een rolstoel zit? He je je wel eens afgevraagd hoe dat voor zo iemand is? Dit boekje geeft duidelijke uitleg over de verschillende rolstoelen die gebruikt worden en aanpassingen die moeten worden gedaan voor rolstoelgebruikers.
  

Wat biedt Mijn Eerste Docuboek?
Wat is het... maakt deel uit van Mijn Eerste Docuboek. Deze leesserie biedt een 180-tal boeken voor informatief lezen. De boeken zijn alom bekend als de Corona-reeks. De boekenseries zijn uitstekend te gebruiken voor werkstukken rond wereldoriënterende onderwerpen of als verklarend materiaal naast de lesstof. Ook voor de leerkracht bieden de boeken aanvullende informatie bij het behandelen van specifieke onderwerpen binnen de lesstof. De boeken worden geprezen om hun heldere kijk op de onderwerpen en het voortreffelijke taalgebruik. Er zijn een 30-tal verschillende reeksen, rond bijvoorbeeld muziekinstrumenten, materialen, wilde dieren, kunst, huisdieren, het heelal en aardrijkskundige begrippen. En de titels blijven komen!

Voor welke leerlingen is Mijn Eerste Docuboek geschikt?
Mijn Eerste Docuboeken zijn in de eerste plaats geschikt voor  leerlingen van het 2de, 3de en 4de leerjaar om zélf te lezen. Daarnaast zijn de boeken voor kinderen vanaf 6 jaar geschikt om voor te lezen. De boeken hebben uiteenlopende (informatieve) onderwerpen en door de diversiteit spreken ze elke leerling aan. Een boek uit Mijn Eerste Docuboek is ook erg geschikt voor die leerling die minder door fictie wordt aangesproken.

Informatief lezen en woordenschatverrijking
De leerlingen zullen door de aansprekende onderwerpen geboeid raken en meer over een onderwerp willen weten. Gaandeweg breidt hun woordenschat zich uit. Veel woordenschat wordt immers door lezen verworven! Juist ook bij taalzwakke leerlingen vergroot je de woordenschat door ze veel informatieve teksten, zoals Mijn Eerste Docuboeken, te laten lezen. Ook in de onderbouw kan de woordenschatontwikkeling met Mijn Eerste Docuboek een boost krijgen door veel interactief voor te lezen en vragen te stellen.

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
9789054958772 CNBMED239 Kanker 13.95
9789054958789 CNBMED240 Syndroom van Down 13.95
9789055665525 CNBMED241 Doof zijn 13.95
9789055665532 CNBMED242 Blind zijn 13.95
9789055665549 CNBMED243 Leven in een rolstoel 13.95

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden