Informatief Lezen

Ons aanbod: Wereldoriëntatie

Mijn eerste docuboek - Wat zijn...

Mijn eerste docuboek - Wat zijn...
Informatie Leeftijd: van 6 tot 10
  • uit de serie 'Mijn Eerste Docuboek'
  • in kleur
  • met veel fotomateriaal
  • hardcover
  • 32 blz. per deel
  • incl. woordenlijst

Wat zijn...
De boeken in de leesserie Wat zijn... gaan in op verschillende aardrijkskundige verschijnselen. Beschreven wordt wat het verschijnsel is, hoe het te maken heeft met weer en klimaat en hoe het op een kaart kan worden getekend, met behulp van kleuren en symbolen. 

De serie bevat de volgende titels:

-Bergen
Hoe ontstaan bergen? Wat zijn vulkanen? Wat is de hoogste berg? Een informatief boek over het ontstaan van bergen, de verschillende soorten die er bestaan en hoe je ervoor zorgt dat je niet verdwaalt in de bergen.

-Bossen
Waarom hebben dennenbomen speciale bladeren? Hoe lang doet een boom er over om te groeien? Waar groeien de hoogste bomen? Aan de hand van mooie en indrukwekkende foto's komenn leerlingen een hoop te weten over de verschillende soorten bossen.

-Eilanden
Wat is een eiland en leven er mensen op deze stukken land? Hoe ontstaat een eiland? Naast antwoorden op deze vragen kunnen leerlingen nog veel meer leren over eilanden. Zo komen ook de dierlijke bewoners van eilanden aan bod.

-Koraalriffen
Waardoor is een koraalrif zo mooi van kleur? Welke dieren leven er rond deze riffen? Wat is het grootste koraalrif? Dit boek bevat onder andere uitleg over wat koraalriffen zijn, welke verschillende soorten riffen er zijn en wat voor invloed mensen en dieren hebben op hun bestaan.

-Rivieren
Waar beginnen rivieren? Hoe heten de bochten in een rivier? Wat is de langste rivier die er bestaat? Een boek vol informatie over rivieren en over hoe deze gebruikt worden door mensen. Ook wordt getoond hoe rivieren op kaarten zijn weergeven.

-Vulkanen
Wat is een vulkaan en wat gebeurt er als deze uitbarst? Wat is magma en hoe verandert dit in lava? Naast antwoorden op deze vragen wordt er nog veel meer verteld over de werking en kracht van vulkanen.

-Woestijnen
Wat zijn woestijnen? Wat is een luchtspiegeling? Wat is de grootste woestijn? Antwoorden op deze vragen en nog meer informatie over deze extreem droge gebieden kunnen leerlingen vinden in dit boek.

-Zeeën en oceanen
Hoe worden stenen glad? Wat is de grootste oceaan? Leerlingen leren en lezen over verschillende zeeën en oceanen en krijgen een indruk van de grote kracht van water.

Wat biedt Mijn Eerste Docuboek?
Wat zijn... maakt deel uit van Mijn Eerste Docuboek. Deze leesserie biedt een 180-tal boeken voor informatief lezen. De boeken zijn alom bekend als de Corona-reeks. De boekenseries zijn uitstekend te gebruiken voor werkstukken rond wereldoriënterende onderwerpen of als verklarend materiaal naast de lesstof. Ook voor de leerkracht bieden de boeken aanvullende informatie bij het behandelen van specifieke onderwerpen binnen de lesstof. De boeken worden geprezen om hun heldere kijk op de onderwerpen en het duidelijke taalgebruik. Er zijn een 30-tal verschillende reeksen, rond bijvoorbeeld muziekinstrumenten, materialen, wilde dieren, kunst, huisdieren, het heelal en aardrijkskundige begrippen. En de titels blijven komen!

Voor welke leerlingen is Mijn Eerste Docuboek geschikt?
Mijn Eerste Docuboeken zijn in de eerste plaats geschikt voor  leerlingen van het 2de, 3de en 4de leerjaar om zélf te lezen. Daarnaast zijn de boeken voor kinderen vanaf 6 jaar geschikt om voor te lezen. De boeken hebben uiteenlopende (informatieve) onderwerpen en door de diversiteit spreken ze elke leerling aan. Een boek uit Mijn Eerste Docuboek is ook erg geschikt voor die leerling die minder door fictie wordt aangesproken.

Informatief lezen en woordenschatverrijking
De leerlingen zullen door de aansprekende onderwerpen geboeid raken en meer over een onderwerp willen weten. Gaandeweg breidt hun woordenschat zich uit. Veel woordenschat wordt immers door lezen verworven! Juist ook bij taalzwakke leerlingen vergroot je de woordenschat door ze veel informatieve teksten, zoals Mijn Eerste Docuboeken, te laten lezen. Ook in de onderbouw kan de woordenschatontwikkeling met Mijn Eerste Docuboek een boost krijgen door veel interactief voor te lezen en vragen te stellen.

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
9789055661138 CNBMED254 Rivieren 13.95
9789055661145 CNBMED255 Bergen 13.95
9789055661039 CNBMED252 Woestijnen 13.95
9789054955405 CNBMED249 Koraalriffen 13.95
9789054955399 CNBMED248 Vulkanen 13.95
9789054955481 CNBMED251 Eilanden 13.95
9789054955474 CNBMED250 Zeeën & Oceanen 12.95
9789055661046 CNBMED253 Bossen 13.95

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden