Informatief Lezen

Ons aanbod: Wereldoriëntatie

Mijn eerste docuboek - Muziekinstrumenten

Mijn eerste docuboek - Muziekinstrumenten
Informatie Leeftijd: van 6 tot 10
  • uit de serie 'Mijn Eerste Docuboek'
  • in kleur
  • met veel fotomateriaal
  • hardcover
  • 32 blz. per deel
  • incl. woordenlijst

Muziekinstrumenten
In Muziekinstrumenten komen leerlingen van alles te weten over de verschillende instrumenten die worden bespeeld in een orkest. Uitgelegd wordt hoe de instrumenten in groepen zijn verdeeld in een orkest en hoe de instrumenten worden gebruikt in verschillende muziekstijlen over de hele wereld.

De serie bevat de volgende titels:

- Koperblazers
Wat zijn koperblazers? Hoe komt er geluid uit een trompet? Waar is een didgeridoo van gemaakt? Door de precieze uitleg over koperblazers en door de proefjes waarbij leerlingen het gevoel van het bespelen van een koperen instrument kunnen uitproberen, krijgen leerlingen meer inzicht in de werking van instrumenten en geluid.

- Houtblazers
Wat zijn houtblazers? Hoe komt er geluid uit een blokfluit? Zijn alle houtblazers gemaakt van hout? Dit boek bevat veel informatie over allerlei soorten houtblazers en gaat extra diep in op de blokfluit en de werking ervan.

- Toetsinstrumenten
Wat zijn toetsinstrumenten? Hoe maakt een piano geluid? Wat is een synthesizer? Naast veel informatie over de verschillende toetsinstrumenten wordt er ook aandacht geschonken aan belangrijke componisten als Bach en Stevie Wonder.

- Slaginstrumenten
Wat zijn slaginstrumenten? Hoe maakt een triangel geluid? Wat is een gamelanorkest? En gebruiken ze in andere landen ook andere slaginstrumenten? Leerlingen komen van alles te weten over de drums, trommel, tamboerijn, xylofoon enz.

- Snaarinstrumenten
Wat zijn snaarinstrumenten? Hoe maakt een viool geluid? Waar wordt de sitar bespeeld? De verschillende snaarinstrumenten worden bekeken, van gitaar tot harp. Leerlingen lezen hoe de snaarinstrumenten worden gebruikt in een hele reeks verschillende muzikale stijlen en composities.

Wat biedt Mijn Eerste Docuboek?
Muziekinstrumenten maakt deel uit van Mijn Eerste Docuboek. Deze leesserie biedt een 180-tal boeken voor informatief lezen. De boeken zijn alom bekend als de Corona-reeks. De boekenseries zijn uitstekend te gebruiken voor werkstukken rond wereldoriënterende onderwerpen of als verklarend materiaal naast de lesstof. Ook voor de leerkracht bieden de boeken aanvullende informatie bij het behandelen van specifieke onderwerpen binnen de lesstof. De boeken worden geprezen om hun heldere kijk op de onderwerpen en het duidelijke taalgebruik. Er zijn nu een 30-tal verschillende reeksen, rond bijvoorbeeld muziekinstrumenten, materialen, wilde dieren, kunst, huisdieren, het heelal en aardrijkskundige begrippen. En de titels blijven komen!

Voor welke leerlingen is Mijn Eerste Docuboek geschikt?
Mijn Eerste Docuboeken zijn in de eerste plaats geschikt voor leerlingen van het 2de, 3de en 4de leerjaar om zélf te lezen. Daarnaast zijn de boeken voor kinderen vanaf 6 jaar geschikt om voor te lezen. De boeken hebben uiteenlopende (informatieve) onderwerpen en door de diversiteit spreken ze elke leerling aan. Een boek uit Mijn Eerste Docuboek is ook erg geschikt voor die leerling die minder door fictie wordt aangesproken.

Informatief lezen en woordenschatverrijking
De leerlingen zullen door de aansprekende onderwerpen geboeid raken en meer over een onderwerp willen weten. Gaandeweg breidt hun woordenschat zich uit. Veel woordenschat wordt immers door lezen verworven! Juist ook bij taalzwakke leerlingen vergroot je de woordenschat door ze veel informatieve teksten, zoals Mijn Eerste Docuboeken, te laten lezen. Ook in de onderbouw kan de woordenschatontwikkeling met Mijn Eerste Docuboek een boost krijgen door veel interactief voor te lezen en vragen te stellen.

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
9789055661114 CNBMED182 Koperblazers 13.95
9789055661121 CNBMED183 Houtblazers 13.95
9789054955306 CNBMED180 Snaarinstrumenten 13.95
9789054955290 CNBMED179 Toetsinstrumenten 13.95
9789055661008 CNBMED181 Slaginstrumenten 13.95
7436956510578 CNSMED0C0 Muziekinstrumenten, MED (serie 5d.) 59.95

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden