Informatief Lezen

Ons aanbod: Wereldoriëntatie

Voedsel en Productie

Voedsel en Productie
Informatie Leeftijd: van 10 tot 14
Voedsel en Productie
Voedsel en Productie
Voedsel en Productie

Waar komt je voedsel vandaan? Hoe wordt het geteeld en getransporteerd? Waarom verhongeren er mensen terwijl anderen enorme hoeveelheden eten weggooien?
Voedsel en productie gaat dieper in op deze en andere vragen en probeert te beantwoorden hoe we een almaar groeiende wereldbevolking kunnen voeden.

 

Boeren en de leefomgeving
Waar komt je voedsel vandaan? Hoe wordt het geteeld en getransporteerd? Waarom verhongeren er mensen terwijl anderen enorme hoeveelheden eten weggooien? Voedsel en productie gaat dieper in op deze en andere vragen en probeert te beantwoorden hoe we een almaar groeiende wereldbevolking kunnen voeden. Erosie, watertekorten en bodemvervuiling zijn slechts enkele van de gevolgen die de huidige landbouwmethoden hebben voor natuur en milieu. Boeren en de leefomgeving onderzoekt wat er veranderd moet wordenom te komen tot duurzame, groene landbouwmethoden,die in de vraag van de groeiende wereldbevolking kunnen voorzien.Richard en Louise Spilsburyzijn ervaren schrijvers van informatieve boeken voor kinderen.Ze schrijven over een breed scala van onderwerpen, met als specialisatie wetenschap en geografieen daarnaast geschiedenis, kunst en gezondheid.De consulent voor de serie, Nicholas Rowles, is een voormalige aardrijkskundeleraar in het middelbaar onderwijs en hoofdexaminator op het vakgebied. Hij doceert nu aan de lerarenopleiding van een universiteit.

Boeren in de toekomst
Waar komt je voedsel vandaan? Hoe wordt het geteeld en getransporteerd? Waarom verhongeren er mensen terwijl anderen enorme hoeveelheden eten weggooien? Voedsel en productie gaat dieper in op deze en andere vragen en probeert te beantwoorden hoe we een almaar groeiende wereldbevolking kunnen voeden. Nanotechnologie, wolkenkrabberboerderijen en robotboeren zijn slechts enkele van detechnologien die Boeren in de toekomst bespreekt in het licht van de groeiende vraag naar voedsel en een bedreigd milieu.
Het boek belicht boerderijen die de nieuwste methoden al toepassen en onderzoekt of de wetenschap een duurzame oplossing voor de landbouw van de toekomst kan aandragen.

Van boerderij naar tafel
Waar komt je voedsel vandaan? Hoe wordt het geteeld en getransporteerd? Waarom verhongeren er mensen terwijl anderen enorme hoeveelheden eten weggooien?Voedsel en productie gaat dieper in op deze en andere vragen en probeert te beantwoorden hoe we een almaar groeiende wereldbevolking kunnen voeden.
Van boerderij naar tafel belicht alle fasen in de productie en het transport van voedsel. Het volgt de reis die levensmiddelen maken voordat ze in onze winkels liggen. Het gaat in op de verschillende vormen van landbouw, hoe voedingsmiddelen zoals zuivelproducten, vlees, groenten en granen bewerkt en geconserveerd worden en hoeveelkilometers ze afleggen.
Het boek staat stil bij hoe de landbouw en voedselindustrie milieu en gezondheid benvloeden en of er duurzamere methoden zijn om aan ons voedsel te komen. 

Voedsel voor de Wereld
Waar komt je voedsel vandaan? Hoe wordt het geteeld en getransporteerd? Waarom verhongeren er mensen terwijl anderen enorme hoeveelheden eten weggooien? Voedsel en productie gaat dieper in op deze en andere vragen en probeert te beantwoorden hoe we een almaar groeiende wereldbevolking kunnen voeden.
Voedsel voor de wereldbelicht de verschillende landbouwmethoden, van kleinschalige zelfvoorzienende boerderijen tot extensieve voedselproducenten. Het licht de wereldvoedselindustrie door die ons van ons voedsel voorziet. Het boek staat stil bij de problemen waarvoor de landbouw nu staat en hoe we tegen de achtergrond van armoede, milieuvervuiling en klimaatverandering de wereld kunnen voeden.

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
9789055664771 CNBVEP001 Boeren en de leefomgeving 14.95
9789055664801 CNBVEP004 Boeren in de toekomst 14.95
9789055664788 CNBVEP002 Voedsel voor de Wereld 14.95
9789055664795 CNBVEP003 Van boerderij naar tafel 14.95

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden