Informatief Lezen

Ons aanbod: Wereldoriëntatie

Benny Blauw

Benny Blauw
Informatie Leeftijd: van 7 tot 9
  • A5
  • 32 blz
  • kleur
  • gebonden
  • speciaal geschreven voor kinderen
  • voor die zich verdiepen in informatieve onderwerpen
  • de verhaalvorm maakt de serie extra aantrekkelijk
Benny Blauw
Benny Blauw
Benny Blauw

Informatief lezen en tekst- en woordbegrip voor de middenbouw
Benny met zijn blauwe haren is een eigenwijze jongen die heel nieuwsgierig in de wereld staat. Benny Blauw legt samen met zijn vrienden een reis af door de wereld van ridders, paarden, edelstenen en beleeft een reis door het heelal. Speciaal geschreven voor kinderen die zich graag verdiepen in informatieve onderwerpen. De verhaalvorm maakt de serie extra aantrekkelijk.

Voor wie is Benny Blauw geschikt?
Benny Blauw is geschikt voor nieuwsgierige leerlingen vanaf het 2de leerjaar. Kinderen kunnen zichzelf oneindig veel vragen stellen, maar hebben niet altijd een antwoord paraat. Met de Benny Blauw boekjes worden veel zaken kinderlijk eenvoudig verklaard.

Waaruit bestaat Benny Blauw?
Ieder boekje heeft meer dan 30 pagina's aan tekst en informatie, elke pagina is daarbij voorzien van duidelijke afbeeldingen en leuke illustraties. Leerlingen lezen eerst een kort verhaal over Benny en daarna krijgen ze veel uitleg over de genoemde informatieve onderwerpen. Interessante weetjes, raadsels en experimenten maken het lezen en leren uit deze boekjes kinderspel!


Benny Blauw is 4x leesvoer voor jonge ontdekkers. Onder het mom van 'onderzoeken - weten - puzzelen' worden verschillende onderwerpen aangesneden, zoals:

- Boek Edelstenen
Hoe zijn edelstenen ontstaan? Hoe komen edelstenen aan hun kleur? Zouden er in de zee ook edelstenen zijn? En hoe groot zou de grootste edelsteen ter wereld zijn?

- Boek Ridders
Benny wil weten hoe ridders geleefd hebben. Wat moesten ze doen? Hoe werd je een ridder? Waarom zijn er nu geen ridders meer?

- Boek Heelal
Hoeveel sterren zijn er? Hoe is het heelal eigenlijk ontstaan? Welke sterrenbeelden zijn er? En kunnen sterren ook doodgaan?

- Boek Paarden
Wat eten paarden eigenlijk? Hoe lang bestaan paarden al? Wat heb je nodig als je paard gaat rijden? En wat is voltigeren?

Met woordbetekenissen en woordenlijsten!
Onderaan een bladzijde waar een moeilijk woord in de tekst staat, worden woorden uitgelegd. Ook aan het eind van ieder boek zijn woordenlijsten van het boek opgenomen (vakwoorden en algemene woorden), zo wordt het werken met deze boeken ook werken aan woordenschat! 

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
7436956487450 SNSBEN0A0 Benny Blauw Leesserie 1 (4d) 40.95
9789086643189 SNBBEN001 Benny Blauw en de Edelstenen 11.95
9789086643196 SNBBEN002 Benny Blauw en het Heelal 11.95
9789086643202 SNBBEN003 Benny Blauw en de Ridders 11.95
9789086643219 SNBBEN004 Benny Blauw en de Paarden 11.95

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden