Informatief Lezen

Ons aanbod: Creatief (PO+MO)

Programmeren kun je leren

Programmeren kun je leren
Informatie Leeftijd: van 9 tot 12
  • Een aanrader voor jong en oud!
  • ideaal voor in de ict-lessen, onmisbaar in elke school
  • duidelijke taal en beschrijving
Programmeren kun je leren
Programmeren kun je leren
Programmeren kun je leren

Nog nooit geprogrammeerd? In deze reeks leer je wat programmeren is. Schrijf je eerste computerprogramma’s in Scratch en Logo. Leer hoe je de computer 'beslissingen' laat nemen met de 'if'-instructie. En maak kennis met HTML en JavaScript, talen die je absoluut moet kennen als je wilt programmeren voor websites.


Programmeren kun je leren deel 1
In boek 1 leer je wat programmeren is: stap voor stap instructies geven aan de computer. Hulprobots geven uitleg, zodat je alles begrijpt. Je schrijft je eerste computerprogramma’s in Scratch en Logo.
Nog nooit geprogrammeerd? Hier ga he aan de slag met Logo en Scratch. Laat schildpadden en robots over het scherm lopen.
Aan bod komen: LogoScratch, Algoritmes, Instructies geven, Debuggen
 
Programmeren kun je leren deel 2
In boek 2 staan tips voor luie programmeurs! Je bespaart jezelf werk door lussen en variabelen te gebruiken. Hulprobots zorgen weer dat je alles begrijpt. Je leert meer in Logo en bouwt programma’s en games in Scratch.
Je gaat verder waar je gebleven bent en maakt kennis met lussen en herhalingen. Je schijft zelf een doolhofspel en leert werken met geluid in Scratch.
Aan bod komen: Logo, Scratch, Lussen, Geluidseffecten, Variabelen
 
Programmeren kun je leren deel 3
In boek 3 leer je hoe je keuzemogelijkheden met ‘als’ inbouwt. Hulprobots geven weer uitleg, zodat je alles begrijpt. Je werkt met de programmeertalen Scratch en Python.
Heel belangrijk bij het programmeren is de 'if'-instructie. Hiermee laat je de computer 'beslissingen' nemen. Verder schrijf je een quiz-programma in Python en smeer je een robotboterham!
Aan bod komen: Scratch, Python, 'if'-instructie, Sprites
 
Programmeren kun je leren deel 4
In boek 4 word je steeds handiger in het programmeren. Je maakt webpagina’s in HTML. Ook gebruik je JavaScript om webpagina’s interactief te maken. De hulprobots wijzen je weer de weg.
HTML en JavaScript zijn de talen die ja absoluut moet kennen als je wilt programmeren voor websites. Bouw zelf een site over je lievelingsdieren!
Aan bod komen: HTML, Javascript, Website maken en publiceren, Javascript-functies
 
Programmeren kun je leren leerkrachtenhandleiding
Deze handleiding hoort bij boek 1 tot en met 4 van Programmeren kun je leren. De handleiding is bedoeld voor leerkrachten (en ouders) die kinderen begeleiden bij het leren programmeren.

Handleiding per boek, stap voor stap
Met deze handleiding kunt u kinderen stap voor stap begeleiden bij het leren progammeren, ook als u zelf geen kennis heeft van programmeren. De handleiding volgt de indeling van boek 1 tot en met 4: de betreffende pagina’s worden steeds in het klein afgebeeld. U kunt de voortgang van de kinderen bijhouden. Meer uitdaging biedt u met de extra opdrachten. In de handleiding vindt u ook de leerdoelen van elk boek en uitleg over de belangrijkste programmeerconcepten die aan bod komen. Tip: vraag de kinderen u uit te leggen waarmee ze bezig zijn – daar leren ze veel van! En probeer vooral zelf ook eens te programmeren!

Technische beschrijvingen
In de technische beschrijvingen vindt u uitleg over de vijf gebruikte programmeertalen: Logo, Scratch, Python, HTML en JavaScript. Met deze informatie kunt u bijvoorbeeld storingen en problemen oplossen. Naast de technische beschrijvingen vindt u een vergelijking van de programmeertalen. Achter in de handleiding staan suggesties om met kinderen ‘veiligheid op internet’ te bespreken, en verwijzingen naar websites met lesmateriaal.
 
 
 
 
 

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
9789461754134 CNBPRO001 Programmeren kun je leren Deel 1 - UITVERKOCHT 13.95
9789461754141 CNBPRO002 Programmeren kun je leren Deel 2 13.95
9789461754158 CNBPRO003 Programmeren kun je leren Deel 3 13.95
9789461754165 CNBPRO004 Programmeren kun je leren Deel 4 13.95

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden