Informatief Lezen

Ons aanbod: Natuur en Milieu

Mijn Eerste Docuboek - Nachtdieren

Mijn Eerste Docuboek - Nachtdieren
Informatie Leeftijd: van 7 tot 9
  • uit de serie 'Mijn Eerste Docuboek'
  • harde kaft
  • zeer grote variatie in onderwerpen
  • Incl. woordenlijst, tips en online (te printen) lesmateriaal rond woordenschat
Mijn Eerste Docuboek - Nachtdieren
Mijn Eerste Docuboek - Nachtdieren
Mijn Eerste Docuboek - Nachtdieren

Informatieve leesboeken over nachtdieren
In de leesserie Nachtdieren maken leerlingen kennis met een aantal nachtdieren waar ze vaak wel van hebben gehoord, maar die ze zelden gezien zullen hebben.
In elk boek staat informatie over het uiterlijk van het dier, het voedsel dat ze eten en de manier waarop ze leven. Leerlingen krijgen antwoorden op vragen als: Wat doet een vleermuis 's nachts? Waar verschuilt een vos zich overdag? Waar leven ratten? Wat zijn bijzondere kenmerken van kerkuilen. Met veel indrukwekkende foto's.

Nachtdieren = Mijn Eerste Docuboek
Nachtdieren maakt deel uit van Mijn Eerste Docuboek. Deze leesserie biedt een 175-tal boeken voor informatief lezen. Deze boeken zijn alom bekend als de Corona boeken voor informatief lezen. De boekenseries zijn uitstekend te gebruiken voor werkstukken rond wereldoriënterende onderwerpen of als verklarend materiaal naast de lesstof. Ook voor de leerkracht bieden de boeken aanvullende informatie bij het behandelen van specifieke onderwerpen binnen de lesstof. De boeken worden geprezen om hun heldere kijk op de onderwerpen en het duidelijke taalgebruik. Er zijn nu een 30-tal verschillende reeksen, rond bijvoorbeeld muziekinstrumenten, materialen, wilde dieren, kunst, huisdieren, het heelal en aardrijkskundige begrippen. En de titels blijven komen!

De serie bevat de volgende leesboeken:
- Kerkuilen
- Ratten
- Vleermuizen
- Vossen

Voor welke leerlingen is Mijn Eerste Docuboek geschikt?
Mijn Eerste Docuboeken zijn in de eerste plaats geschikt voor leerlingen het 3de en 4de leerjaar om zélf te lezen. De boeken hebben uiteenlopende (informatieve) onderwerpen en door de diversiteit spreken ze elke leerling aan. Een boek uit Mijn Eerste Docuboek is ook erg geschikt voor die leerling die minder door fictie wordt aangesproken.

Informatief lezen en woordenschatverrijking
De leerlingen zullen door de aansprekende onderwerpen geboeid raken en meer over een onderwerp willen weten. Gaandeweg breidt hun woordenschat zich uit. Veel woordenschat wordt immers door lezen verworven! Juist ook bij taalzwakke leerlingen vergroot je de woordenschat door ze veel informatieve teksten, zoals Mijn Eerste Docuboeken, te laten lezen. Ook in de onderbouw kan de woordenschatontwikkeling met Mijn Eerste Docuboek een boost krijgen door veel interactief voor te lezen en vragen te stellen.

 

 

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
9789055666997 CNBMED185 Ratten 13.95
9789055666980 CNBMED184 Uilen 13.95
9789055667000 CNBMED186 Vossen 13.95
9789055667017 CNBMED187 Vleeermuizen 13.95
7436956493413 CNSMED0T0 Nachtdieren, MED (serie 4d.) 47.95

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden