Informatief Lezen

Ons aanbod: Natuur en Milieu

Aardschatten

Aardschatten
Informatie Leeftijd: van 10 tot 14

Door de eeuwen heen hebben mensen een grote verscheidenheid aan minerale hulpbronnen gewonnen. Sommige daarvan zijn heel zeldzaam en kostbaar, andere veel voorkomend maar essentieel voor het dagelijks leven.
In deze reeks bekijken we enkele van de belangrijkste mineralen. Beschreven wordt hoe deze mineralen werden gevormd en waar ze worden gevonden. Er wordt ook aandacht besteed aan de manier waarop ze worden gewonnen, verwerkt en gebruikt en aan de milieutechnische aspecten daarvan.

Diamanten en andere edelstenen
Diamanten en andere edelstenen zijn al eeuwenlang heel populair als sieraad en als versiering. Diamant wordt vanwege zijn hardheid heel veel gebruikt in snij- en slijpapparaten. Maar wat zijn diamanten eigenlijk? En hoe zijn ze ontstaan? Waar worden ze gevonden en waarom zijn ze zoveel waard?
Dit boek geeft antwoord op al deze en nog veel meer vragen. Zo kun je erin vinden hoe diamanten worden bewerkt, waarvoor ze allemaal gebruikt worden, hoe hard ze zijn in vergelijking met andere edelstenen en waarom ze zo glinsteren.

 

Goud en Zilver
Goud en zilver zijn al sinds het begin van de geschiedenis erg gewild. Ze zijn gebruikt om er munten en kostbare sieraden van te maken, en hun waarde heeft de menselijke hebzucht aangewakkerd. Maar welke speciale kwaliteiten hebben ze, en waarom zijn deze metalen zo waardevol? Waar worden ze gevonden? Hoe worden ze verwerkt? En welke andere toepassingen hebben ze?
Dit boek geeft antwoord op deze en vele andere vragen. Het laat zien waarom er nog steeds een enorme vraag is naar goud en zilver, en hoe deze belangrijke hulpbronnen tegenwoordig worden gewonnen en gebruikt.

 

IJzer
IJzer is al sinds de oudheid een belangrijk materiaal. Tegenwoordig is het de basis van staal, dat gebruikt wordt om voertuigen, machines en zelfs de skeletten van gebouwen te maken. Maar waar wordt ijzer gevonden en hoe wordt het gewonnen? Hoe kan dit nuttige metaal uit brokken steen gehaald worden? En zouden we het ijzer dat we gebruiken, moeten proberen te recyclen?
Dit boek geeft antwoord op deze en vele andere vragen. Het laat zien welke essentile rol ijzer in de industrile revolutie heeft gespeeld en hoe deze belangrijke hulpbron tegenwoordig wordt gewonnen en gebruikt.

 

Olie en aardgas
Aardolie en aardgas spelen een belangrijke rol in de wereld van vandaag. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt voor de verwarming van huizen, scholen en andere gebouwen en voor de productie van elektriciteit en van brandstof voor auto's, motoren en vliegtuigen. Hoe zijn deze belangrijke grondstoffen ontstaan? Waar worden ze gevonden? En wat voor gevolgen heeft de verbranding van olie en aardgas voor het milieu?
Dit boek geeft antwoord op al deze en nog veel meer vragen. Zo kun je erin vinden hoe olie en aardgas uit de grond worden gehaald, waarvoor het allemaal gebruikt wordt en waarom we op zoek moeten gaan naar andere energiebronnen.

 

Steenkool
Bijna een kwart van de energiebehoefte op aarde wordt gedekt door steenkool. Steenkool wordt gebruikt voor verwarming van huizen en gebouwen, als brandstof in de industrie en voor de opwekking van elektriciteit. Maar wat is steenkool eigenlijk? Hoe is het ontstaan? Waar komt het voor en hoe kunnen we het veilig gebruiken? Welke gevolgen heeft verbranding ervan voor het milieu? En waarom moeten we op zoek naar alternatieve energiebronnen?
Dit boek geeft antwoord op deze en nog veel meer vragen. Je kunt erin lezen waarom steenkool zo belangrijk was tijdens de industrile revolutie, hoe het wordt gewonnen en waar het zoal voor gebruikt wordt.

 

Zout
Zout is een natuurlijke hulpbron die van levensbelang is voor alles wat leeft. Mensen gebruiken het al eeuwen voor het conserveren van voedsel. Maar wat is zout precies en waar komt het vandaan? Het zit in zeewater en in ondergrondse aardlagen. Hoe kunnen we het daar uit halen en kan het opraken? En waarom is te weinig zout in ons lichaam niet goed, maar te veel ook niet?
Dit boek geeft antwoord op al deze vragen. Je kunt erin lezen waar zout vandaan komt, hoe het wordt gewonnen en waarom het altijd zo belangrijk is geweest en nog steeds is.

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
9789054959502 CNBAAS001 Steenkool 15.95
9789055662357 CNBAAS002 Zout 15.95
9789055662364 CNBAAS003 Diamanten en andere edelstenen 15.95
9789055662371 CNBAAS004 Olie en aardgas 15.95
9789055662388 CNBAAS005 Goud en Zilver 15.95
9789055662395 CNBAAS006 IJzer 15.95

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden