Informatief Lezen

Ons aanbod: Techniek

Ingenieurs ontwerpen

Ingenieurs ontwerpen
Informatie Leeftijd: van 9 tot 13
  • In deze boeken wordt uitgelegd met welke krachten de ingenieurs rekening moesten houden
  • welke bouwkundige handigheidjes ze in hun ontwerpen hebben verstopt
  • waar de bouwwerken van zijn gemaakt
  • 32 pagina's

Denk eens aan de nieuwe Gotthard tunnel van 57 km lang (57 km in een berg!). Of aan de Burj Kalifa in Dubai van meer dan 800 m (800 m!!) hoog. Of misschien ben je tijdens de vakantie wel eens over het duizelingwekkend hoge viaduct van Millau gereden? Waanzinnige ontwerpen, waarvan bijna niet te bevatten is hoe ze zijn gebouwd. In deze serie staat dit soort ongelooflijke bouwwerken centraal. Maar ook op het oog simpele bouwwerken als een zweefmolen, zijn geniaal in hun ontwerp.

 

Tunnels
Over de hele wereld zijn er tunnels die mensen en plaatsen met elkaar verbinden, dwars door de ruigste gebieden. Hoe gaat dat eigenlijk: enorme tunnels bouwen die niet instorten? In Tunnels lees je over beroemde tunnels, ondergronds en onder zee, overal ter wereld. Welke problemen moesten er overwonnen worden bij de bouw? Kijk ook naar de tekeningen en de prachtige foto’s! Zo begrijp je hoe ongelooflijk knap het is om dit soort bouwwerken te ontwerpen en te bouwen.
 
Attracties
Over de hele wereld vind je superspannende attracties die je hart sneller doen kloppen. Zoals een achtbaan mét een vrije val … Hoe gaat dat eigenlijk: steeds een nieuwe spectaculaire attractie bedenken, die wel veilig is? In Attracties lees je over beroemde en spannende attracties op de kermis en in pretparken. Welke problemen moesten er overwonnen worden bij de bouw? Kijk ook naar de tekeningen en de prachtige foto’s! Zo begrijp je hoe ongelooflijk knap het is om deze attracties te ontwerpen en te bouwen.
 
Wolkenkrabbers
In alle grote wereldsteden vind je superhoge wolkenkrabbers die boven de andere gebouwen uitsteken. Hoe gaat dat eigenlijk: gebouwen zó hoog maken en zorgen dat ze blijven staan? In Wolkenkrabbers lees je over beroemde wolkenkrabbers, overal ter wereld. Welke problemen moesten er overwonnen worden bij de bouw? Kijk ook naar de tekeningen en de prachtige foto’s! Zo begrijp je hoe ongelooflijk knap het is om dit soort bouwwerken te ontwerpen en te bouwen.
 
Bruggen
Over de hele wereld vind je de prachtigste bruggen die mensen en plaatsen met elkaar verbinden. Hoe gaat dat eigenlijk: zulke sterke en veilige bruggen bouwen? In Bruggen lees je over beroemde bruggen, overal ter wereld. Welke problemen moesten er overwonnen worden bij de bouw? Kijk ook naar de tekeningen en de prachtige foto’s! Zo begrijp je hoe ongelooflijk knap het is om dit soort bouwwerken te ontwerpen en te bouwen.

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
9789463414128 CNBION001 Tunnels 17.95
7436956473460 CNSION0A0 Ingenieurs ontwerpen (serie 4d.) 63.95
9789463414135 CNBION002 Attracties 17.95
9789463414142 CNBION003 Wolkenkrabbers 17.95
9789463414159 CNBION004 Bruggen 17.95

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden