Informatief Lezen

Ons aanbod: Techniek

Uitdagend werk in de techniek

Uitdagend werk in de techniek
Informatie Leeftijd: van 9 tot 12
  • spannende en boeiende beroepen waar techniek onmisbaar is!
  • er zijn veel beroepen die te maken hebben met techniek!
Dierentuinarts 
Hoe repareer je het beschadigde schild van een reuzenschildpad? Wat kan de oorzaak zijn als een penseelzwijn onverwacht gewicht verliest? En hoe voer je een oogoperatie uit bij een olifant? Het gebeurt allemaal in het werk van een dierentuinarts.
In dit boek lees je dat dierenartsen in de dierentuin hard werken om noodsituaties het hoofd te bieden, operaties uit te voeren en een aantal van de zeldzaamste dieren van de wereld gezond te houden. Van de microchip voor een jonge komodovaraan tot een röntgenfoto van de poot van een tijger: dierentuinartsen gebruiken technologie en hun wetenschappelijke vaardigheden om voor grote en kleine dieren in de dierentuin te zorgen. Natuurlijk kom je ook te weten hoe je zelf dierenarts in een dierentuin kunt worden!
 
 
Visual effects designer voor film
In de donkere bioscoop wordt het publiek stil. Een jungle vol met prachtige dieren komt in beeld. Het is moeilijk te geloven, maar de dieren en de jungle zijn niet echt. Elke plant en elk dier op het scherm is ontworpen door een CGI-artist, die computeranimaties maakt.
In dit boek lees je over de mannen en vrouwen die hun vaardigheden op de computer en hun creativiteit gebruiken om computergegenereerde filmfiguren en fantasiewerelden tot leven te brengen. Waar halen deze visual-effectsdesigners hun inspiratie vandaan? Wat doen modelers, riggers en animators? Hoe wordt technologie gebruikt om de emoties van een echte acteur over te brengen op een CGI-personage? En wat is er nodig om schetsen op papier om te zetten in een geweldige kaskraker? Natuurlijk kom je ook te weten hoe je zelf visual effects designer kunt worden!
 
 
Ruimte-robots ontwikkelen 
Iedereen houdt zijn adem in. Zou het na tien jaar keihard werken écht lukken? Zal de ruimterobot Curiosity veilig op Mars landen? Dan halen de bouwers en bedenkers van deze bijzondere robot opgelucht adem. Hun robot is veilig en volgens plan meer dan 400 miljoen kilometer van onze aarde geland. Curiosity stuurt de eerste foto’s door die hij op deze planeet gemaakt heeft. Daarmee gaat er een heel nieuwe wereld voor de onderzoekers open...
In dit boek lees je hoe een ruimterobot bedacht, gemaakt en bestuurd wordt. Je leest ook hoe een 'robonaut' ruimtevaartuigen kan repareren in de ruimte. En je ontdekt dat er veel techniek bij het bedenken en maken van een ruimterobot komt kijken. En natuurlijk kom je te weten hoe je zelf een bedenker en bouwer van ruimterobots kunt worden!
 
 
Jagen op asteroïden 
In 2004 ontdekten sterrenkundigen een asteroïde die zo groot was als een voetbalstadion. Wauw! Maar al gauw werden jagers op asteroïden heel bang. Want deze enorme brok steen in het heelal zou tegen 2029 op de aarde kunnen botsen. Dat zou een enorme ramp zijn! In dit boek lees je of deze ramp ook voorkomen kan worden. Je leest ook waarom sterrenkundigen op asteroïden jagen en wat de speciale ruimtewacht is. En natuurlijk kom je te weten hoe je zelf een asteroïdejager kunt worden!
 
 
Astronaut 
3, 2, 1 ...... De Sojoezraket vertrekt naar het ruimtestation ISS. De astronauten aan boord zullen daar pas over twee dagen aankomen. Daarna zullen ze lange tijd aan boord van het ruimtestation wonen en werken. En dat is heel anders dan op aarde! In dit boek lees je wat astronauten doen aan boord van het ISS-ruimtestation. Je leest ook hoe astronauten zich op aarde voorbereiden op hun ruimtereis. En natuurlijk kom je te weten hoe je zelf een astonaut kunt worden!
 
 
Uitvinders 
Van het eerste wiel tot en met de modernste robot ... Het is allemaal begonnen met een uitvinding. Maar hoe kom je van een idee tot een nieuw voorwerp? En welke stappen neem je als uitvinder? In dit boek lees je er alles over. Je leest ook waarom uitvinders zo belangrijk zijn en hoe zij kunnen bijdragen aan het beschermen van het milieu. En natuurlijk kom je te weten hoe je zelf een uitvinder kunt worden!

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
9789463413817 CNBUWT004 Dierentuinarts 17.95
9789463413824 CNBUWT005 Visual effects designer voor film 17.95
9789463412360 CNBUWT006 Ruimte-robots ontwikkelen 17.95
9789463412353 CNBUWT001 Jagen op asteroïden 17.95
9789463412377 CNBUWT003 Astronaut 17.95
9789463412384 CNBUWT003 Uitvinders 17.95
7436956469432 CNSUWT0A0 Uitdagend werk in de techniek (serie 6d.) 95.95

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden