Informatief Lezen

Ons aanbod: Godsdienst

Zo vieren wij...

Zo vieren wij...
Informatie Leeftijd: van 7 tot 9
Zo vieren wij...

Overal op de wereld vieren mensen feest. Feesten horen bij de cultuur van een land of volk, en vaak ook bij een geloof. In deze serie vertellen kinderen over een feest uit hun cultuur. Ze laten je kennis maken met de tradities en oude verhalen die erbij horen, De feesten komen uit de moslim-, hindoe-, joodse en Chinese cultuur.

 

Zo vieren wij...
5d. Serie

1. Het Offerfeest - Zo vieren wij...
Marwa vertelt in dit boek over het Offerfeest. Wat is het, hoe lang duurt het? En wat wordt er precies gevierd? Ze vertelt over de islam, en over de bedevaart naar Mekka. En natuurlijk is er ook aandacht voor het verhaal van Ibrahim en zijn zoon Ismaïl.

2. Chanoeka - Zo vieren wij...
Aron vertelt in dit boek over het joodse feest Chanoeka. Wat is het, hoe lang duurt het? En wat wordt er precies herdacht en gevierd? Hij vertelt over het Jodendom, en over de chanoekia, de bijzondere kandelaar. En natuurlijk is er ook aandacht voor het verhaal van de Makkabeeën die tegen Antiochus vochten. 

3. Holi - Zo vieren wij...
Ramya vertelt in dit boek over Holi, het feest van kleuren. Wat is het, hoe lang duurt het? En wat wordt er precies gevierd? Ze vertelt over het hindoeïsme, over tradities en brandstapels bouwen. Natuurlijk is er ook aandacht voor het verhaal van Prahalad en Holika.

4. Het Suikerfeest - Zo vieren wij...
Rizwan vertelt in dit boek over het Suikerfeest. Wat is het, hoe lang duurt het? En wat wordt er precies gevierd? Hij vertelt over de islam, over vasten tijdens de maand ramadan en over geld geven aan de armen. Natuurlijk is er ook aandacht voor het verhaal van Mohammed die mediteerde in een grot.

5. Chinees Nieuwjaar - Zo vieren wij...
Li An vertelt je in dit boek over Chinees Nieuwjaar. Wat is het, hoe lang duurt het? En wat wordt er precies gevierd? Ze vertelt over rode lampionnen, knalvuurwerk en de grote schoonmaak. Natuurlijk is er ook aandacht voor het verhaal van het monster op de berg.

 

Zo vieren wij...
- 3d. Serie

1. Dag van de Doden - Zo vieren wij...
Het verhaal van de Dag van de Doden: feest in Mexico De levenden eren de doden. Beleef hier hoe het Mexicaanse feest van de doden gevierd wordt. Je ruikt het zoete brood en de chocola, je ziet vrolijk versierde schedels. Ook muziek en dans horen erbij!

2. Divali - Zo vieren wij...
Zo vieren wij ... het lichtfeest Divali. Divali is een vrolijk feest van licht en kleur. Op dit Hindoe-feest wordt het donker weggejaagd. Het duurt een paar dagen, met veel kleurpoeder! Er zijn verhalen over goden zoals Hanuman en Lakshmi. 

3. Kerstmis - Zo vieren wij...
Met Kerst wordt de geboorte van Jezus gevierd. Het is een christelijk feest dat op veel plaatsen op wereld wordt gevierd. Mensen zingen, steken kaarsen aan en bidden dat het vrede op aarde mag zijn.

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
CNSZVW0A0 Zo vieren wij... - 5d. Serie 68.00
CNSZVW0A2 Zo vieren wij... - 3d. Serie 41.85

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven koop AVI-leesboeken op niveau

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden