Informatief Lezen

Ons aanbod: Geschiedenis

Uitvindingen en vooruitgang!

Uitvindingen en vooruitgang!
Informatie Leeftijd: van 9 tot 12
  • mooie foto’s
  • duidelijke teksten
  • de geschiedenis wordt ook uitgelegd
  • hoe de techniek achter de uitvindingen werkt
  • waarom deze zo belangrijk voor ons zijn

Computers, telefoons, televisies en vliegtuigen zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Maar dat is niet altijd zo geweest. In deze mooie reeks lezen kinderen alles over uitvinders, wetenschappers, experimenten en ondernemers die hebben bijgedragen aan deze invloedrijke uitvindingen.

 

De uitvinding van de computer
Computers zijn overal om ons heen. Ze zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Dat was vijftig jaar geleden wel anders. In dit boek vind je alles over uitvinders, wetenschappers en ondernemers die hebben bijgedragen aan de computer zoals wij die nu kennen. Je leest bijvoorbeeld over Charles Babbage, Ada Lovelace en Steve Jobs.
Ontdek de geschiedenis van een van de belangrijkste en invloedrijkste uitvindingen van onze tijd: de computer. Je leest hoe computers zich door de jaren heen hebben ontwikkeld: van de eerste rekenmachines en reusachtige apparaten tot smartphones en tablets van nu. Mooie foto’s en duidelijke teksten vertellen je hoe dat is gegaan. Ook wordt uitgelegd hoe computers werken en hoe belangrijk ze nu voor ons zijn.
 
De uitvinding van de telefoon
Een telefoon op zak hebben vinden we nu heel gewoon, maar ooit was dat wel anders. Als je iemand iets wilde vertellen, moest je naar die persoon toe of hem een brief schrijven. In dit boek vind je alles over uitvinders en wetenschappers die hebben bijgedragen aan de telefoon zoals wij die nu kennen. Je leest bijvoorbeeld over Bell, Morse en Marconi.
Ontdek de geschiedenis van een van de belangrijkste en invloedrijkste uitvindingen van onze tijd: de telefoon. Je leest hoe communicatiemiddelen door de jaren heen zijn veranderd: van de postkoets en Pony Express tot de telegraaf en smartphones. Mooie foto’s en duidelijke teksten vertellen je hoe dat is gegaan en welke ontdekkingen daarvoor nodig waren. Ook wordt uitgelegd hoe telefoons werken en hoe belangrijk ze nu voor ons zijn.
 
De uitvinding van de televisie
Een leven zonder televisie is voor ons bijna niet voor te stellen. De meeste mensen kijken iedere dag televisie. Maar dat is niet altijd zo geweest. In dit boek vind je alles over uitvinders en wetenschappers die hebben bijgedragen aan de televisie zoals je die nu kent. Je leest over de allereerste televisie-uitzending, de grootste televisie ter wereld en hd-tv’s.
Ontdek de geschiedenis van een van de belangrijkste en invloedrijkste uitvindingen van onze tijd: de televisie. Je leest hoe de televisie zich heeft ontwikkeld door de jaren heen: van mechanisch naar analoog en digitaal. Mooie foto’s en duidelijke teksten vertellen je hoe dat is gegaan en wat daarvoor nodig was. Ook wordt uitgelegd hoe televisies werken en hoe belangrijk beeld en geluid voor ons zijn, nu en in de toekomst.
 
De uitvinding van het vliegtuig
Vliegen heeft iets magisch. Mensen hebben er altijd van gedroomd. In het begin van de 20e eeuw kwam die droom uit. In dit boek vind je alles over uitvinders, experimenten en wetenschappers die hebben bijgedragen aan de luchtvaart en vliegtuigen zoals wij die nu kennen. Je leest bijvoorbeeld over Leonardo da Vinci, de eerste vlucht van de gebroeders Wright en Charles Lindbergh, die als eerste over de Atlantische Oceaan vloog.
Ontdek de geschiedenis van een van de belangrijkste en invloedrijkste uitvindingen van onze tijd: het vliegtuig. Je leest hoe de luchtvaart en vliegtuigen zich door de jaren heen hebben ontwikkeld: van ornithopter en Wright Flyer tot supersonische Concorde en Airbus A380. Mooie foto’s en duidelijke teksten vertellen je hoe dat is gegaan. Ook wordt uitgelegd hoe vliegtuigen vliegen en hoe belangrijk vliegen tegenwoordig voor ons is.

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
7436956522557 CNSUEV0A0 Uitvindingen en vooruitgang! (serie, 4 delen) 63.95
9789463415170 CNBUEV002 De uitvinding van de computer 17.95
9789463415187 CNBUEV003 De uitvinding van de telefoon 17.95
9789463415194 CNBUEV004 De uitvinding van de televisie 17.95
9789463415163 CNBUEV001 De uitvinding van het vliegtuig 17.95

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden