Informatief Lezen

Ons aanbod: Sociaal-Emotioneel

Jeugdboekenmaand 2023 Geluk, 10 delen, 2de en 3de graad

Leeftijd: van 4 tot 12
Jeugdboekenmaand 2023 Geluk, 10 delen, 2de en 3de graad

 

01. Geluk [Serie 6-1 (101-108)]

Voel jij je gelukkig vandaag? Misschien is dat omdat iemand iets liefs tegen je zei. Of omdat je je verheugt op je verjaardag.
Veel kinderen geven hun leven gemiddeld het cijfer 8. Dat betekent dat ze best gelukkig zijn.
Maar wat is geluk eigenlijk? En wat kun je doen om jezelf en anderen gelukkig te maken?

 

02. Praten over hoe je je voelt [uit de serie Deel je zorgen]

Iedereen maakt in zijn leven weleens lastige of vervelende dingen mee. Vaak helpt het om deze problemen bespreekbaar te maken. De boeken uit deze serie geven je het vertrouwen om te praten over je zorgen, maar laten je ok zien hoe je anderen kunt helpen door in gesprek te gaan. 
In Praten over hoe je je voelt vertellen kinderen en jongeren over hun ervaringen. Sommige hebben last van een rotgevoel dat maar niet weggaat, andere zijn erg bang of gestrest. Wat zou jij in hun situatie doen? Door de tips en verhalen van anderen begrijp je steeds beter wat mentale problemen zijn en hoe jij daarmee om kunt gaan.

 

03. Praten over social media [uit de serie Deel je zorgen]

In Praten over social media vertellen jongeren over hun ervaringen. Sommige zitten zo lang op hun telefoon dat ze niet meer slapen, andere vertrouwen de verkeerde ‘vrienden’. Wat zou jij in hun situatie doen? Door de tips en verhalen van anderen begrijp je steeds beter welke negatieve gevolgen social media kunnen hebben en hoe jij deze kunt voorkomen.
Iedereen maakt in zijn leven wel eens lastige of vervelende dingen mee. Vaak helpt het om deze problemen bespreekbaar te maken. Dit boek geeft je het vertrouwen om te praten over je zorgen, maar laten je ook zien hoe je anderen kunt helpen door in gesprek te gaan.

 

04. Humor [Serie 7-1 (141 t/m 150)]

Uit onderzoek blijkt dat het goed voor je is om te lachen. Niet alleen omdat het je minder stress geeft, maar je wordt er ook creatiever van en kunt problemen beter oplossen. Humor is dus heel belangrijk. Wist je dat er verschillende soorten humor zijn? En dat ze in het ene land om andere grappen lachen dan in het andere? Heb jij eigenlijk humor? Daar kom je achter in dit boek!
Onderwijstoevoeging:
Informatie is te gebruiken voor leesonderwijs, voor spreekbeurten en werkstukken en binnen thematisch onderwijs. 


05. Pony's 
[uit de serie Handboek Huisdier]

Pony’s zijn leuke huisdieren, ook al leven ze niet in je huis. Een pony vindt het heerlijk om samen met jou dingen te ondernemen. In dit boek lees je hoe jij een goed baasje kunt zijn voor je pony óók als je thuis geen plek hebt voor een pony. Je leert welke soorten pony’s er zijn en welke pony bij jou past. Je ontdekt waarom je pony graag alleen is. Ook lees je hoe je pony leert, speelt en jou duidelijk maakt hoe hij zich voelt.
Natuurlijk staat in dit boek ook wat een fijne stal voor je pony is en hoe je voor hem moet zorgen.

06. Italië - ontdek Italië en eet mee [uit de serie Aan tafel!]

In dit boek maak je kennis met Italië. Wat is er te zien? Hoe is het dagelijks leven? Welke feestenvieren ze? En... wat staat er op het menu?
Je leert ook 10 typisch Italiaansegerechten maken, aan de hand vanduidelijke recepten. Met foto's!

07. Hoe blijf jij fit en gezond? [uit de serie Jij en je lichaam]

Je gezondheid is ontzettend belangrijk. Daar kun je zelf veel aan doen! Maar welke oefeningen houden je fit, hoe zit het met eten en hoeveel slaap heb je nodig? Hoe zorg je dat je niet ziek wordt? In dit boek lees je feiten (en fabels!) over een gezonde leefstijl. Kennis die je helpt om keuzes te maken, waardoor jij fit en gezond blijft. Zo lees je bijvoorbeeld over verschillende trainingen, botten, spieren en je hart, ernstige ziektes, gezonde voeding, een goede start. En... niet overdrijven!

08. Naar het bos in de lente [uit de serie De boswachterclub]

Welkom in het bos! Daar is altijd iets te beleven. In elk seizoen ziet het bos er anders uit. In dit boek lees je over de dieren en planten die je in de lente in het bos vindt. Wat kun je dan in het bos zien, ruiken, horen en ontdekken? Waar wacht je nog op? Trek het bos in, ontdek de natuur en ga zelf aan de slag met de leuke knutselactiviteiten en onderzoekjes.

09. Mijn vriendin heeft het downsyndroom [uit de serie Bijzondere vrienden]

Mijn vriendin Sara heeft het downsyndroom. Ze kan niet zo snel leren. Maar dat maakt niets uit. We zitten samen op ballet en hebben superveel lol. In dit boek lees je over ons!

10. Huisdieren [Serie 4-2 (85 t/m 96)]

Honden en katten zijn vaak een trouwe vriend. Deze huisdieren zorgen voor gezelligheid en hoeven daarom niet meer nuttig te zijn zoals koeien of schapen. De verre voorouders van onze huisdieren waren wilde dieren. In de loop van de eeuwen werden hun uiterlijk en gedrag aangepast aan de wensen van de mens. En nu zijn ze van ons afhankelijk. Daarom moeten we goed voor onze huisdieren zorgen. Weet jij precies wat hij nodig heeft? 

ISBN Code Omschrijving Prijs
CVPJBM0B4 Jeugdboekenmaand 2023 Geluk, 10 delen, 2de en 3de graad 135.00
Onderdeel van de reeks:

Pakketten voor de jeugdboekenmaand 2023

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven koop AVI-leesboeken op niveau

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden