Informatief Lezen

Ons aanbod: Sociaal-Emotioneel

Jeugdboekenmaand 2023 Geluk, 7 delen, Kleuters

Leeftijd: van 4 tot 12
Jeugdboekenmaand 2023 Geluk, 7 delen, Kleuters

 

01. Leeuw is in paniek [uit de serie Wat een manieren!]

De klas van Leeuw gaat op schoolreisje naar Jungle-land, het leukste pretpark ooit! Leeuw zou dolblij moeten zijn, maar hij maakt zich zorgen en raakt in paniek. Kunnen juf Vogel en de anderen hem helpen rustig te worden en van de dag te genieten?

 

02. Luipaard wil altijd winnen [uit de serie Wat een manieren!]

Luipaard wil altijd winnen – hoe dan ook. En als hij niet wint, dan wordt hij boos. Maar als de anderen niet langer een wedstrijd met hem willen doen, is Luipaard verdrietig. Zal het hem lukken om zich voortaan wel sportief te gedragen?


03. Recept voor de perfecte verjaardag

Bever is jarig en hij heeft het recept voor de perfecte verjaardagstaart bedacht. Zijn vrienden willen hem graag helpen met taart bakken, om er later samen van te genieten. Maar Bevers vrienden vinden een perfecte taart helemaal niet zo belangrijk, tot Bevers frustratie. Tot diep in de nacht werkt hij alleen aan zijn taart, tot zijn vrienden al lang slapen en zijn verjaardag langzaamaan voorbijgaat.
Bever vraagt zich af wat nu eigenlijk het werkelijke recept is voor de perfecte verjaardag. Hij komt tot een heel andere slotsom.

 

04. Het verrukkelijke hotel

Mocht je ooit naar de chique stad Elzensteyn gaan, sla dan links af bij het paleis van de gravin en steek de Piekenbrug over. Zo kom je bij het Verrukkelijke Hotel.
Alles loopt er op rolletjes, dankzij Ruben, het keukenhulpje. Maar dan breekt er brand uit, op de dag van het grote bal, net als de gravin van Elzensteyn aankomt! Kan Ruben de boel nog redden?

 

05. De vriendjesbank

Een ontroerend prentenboek om te bespreken wat vriendschap is en hoe je nieuwe vrienden kunt maken.
Tilly is pas verhuisd en gaat naar een nieuwe school. Ze kent er niemand! Zonder haar hond Flits voelt ze zich verloren. Dan stelt de meester voor dat ze op de vriendjesbank op het speelplein gaat zitten. Maar die is al bezet en als Tilly bij het jongetje gaat zitten, blijkt de bank ook nog eens stuk. Tilly en Joppe besluiten samen te proberen de vriendjesbank te repareren.
Onderwijstoevoeging:
Een sfeervol boek om te bespreken hoe je nieuwe vriendjes kunt maken. Wanneer ben je vrienden? Wat doen vrienden? Hoe kun je iemand die je niet kent benaderen? Wat vinden de kinderen: is de vriendjesbank echt stuk? Zijn Tilly en Joppe vriendjes geworden? Kwam dat door de bank of door iets anders?

  

06. Olifant is verliefd

Hoe kan Olifant aan zijn liefje laten merken hoe verliefd hij is? Olifant weet niet wat hij doen moet.
Maar dan liggen er plotseling bloemen voor zijn deur. Wie heeft die daar neergelegd?
Superlief prentenboek over verliefd zijn.

  

07. Beweeg je mee? 

Als je beweegt, gebruik je je spieren. Van veel bewegen worden ze sterk en soepel. Op school beweeg je in de pauze of tijdens de gymles en soms ook even in de klas. Na schooltijd kun je buiten rennen, springen, fietsen, ballen of spelen in een speeltuin in de buurt. Je kunt ook sporten, of thuis lekker in beweging zijn. In dit boek lees je hoe.
Beweeg je mee? 

ISBN Code Omschrijving Prijs
CVPJBM0B2 Jeugdboekenmaand 2023 Geluk, 7 delen, Kleuters 90.50
Onderdeel van de reeks:

Pakketten voor de jeugdboekenmaand 2023

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden