Informatief Lezen

Ons aanbod: Nederlands

Jeugdboekenmaand 2024 'Sport & Spel' - derde graad

Leeftijd: van 4 tot 14
Jeugdboekenmaand 2024 'Sport & Spel' - derde graad

 

1. Atletiek (uit de serie ‘Sport & science’)

Voor een perfecte hoogtesprong met de polsstok heb je kennis nodig over energie. Wanneer een hoogspringer omhoog gaat, wordt potentiële energie omgezet in bewegingsenergie. Een discuswerper bouwt snelheid op tijdens het draaien met de discus. Hoe groter deze impuls, hoe verder de discus neerkomt. Atleten zetten alles op alles om een gouden medaille te winnen. Ontdek hoe de wetenschap hen daarbij helpt.
Goed bruikbaar voor onder meer spreekbeurten en werkstukken.

 

2. Mountainbiken (uit de serie ‘Ruige sporten’)

Ben je niet vies van spetters en modder? En heb je zin in duizelingwekkende afdalingen met een adembenemende snelheid? In negen korte hoofstukken wordt informatie gegeven over o.a. de uitrusting, verzorging en reparatie, de techniek van het fietsen voor beginners en gevorderden en speciale mountainbikeroutes. Moeilijke woorden kunnen worden opgezocht in de verklarende woordenlijst achterin. Verder bevat de handzame uitgave enkele tips voor boeken en websites en een register. 

 

3. Freerunning en parkour (uit de serie ‘Informatie’)

Tegen muren oplopen, over daken rennen, van reling naar reling springen en een salto er achteraan maken. Als je iemand dat ziet doen op straat, is het vast en zeker een freerunner. Freerunning en parkour zijn vrij nieuwe sporten die veel met elkaar te maken hebben. Vrijheid, controle over lichaam en geest en het verleggen van je grenzen staan centraal. De stad is je speeltuin. Ontdek waar het allemaal is begonnen, of het gevaarlijk is en hoe jij die vette moves ook kunt leren!

 

5. Paardrijden (uit de serie ‘Informatie’)

Paardrijden is een populaire sport die je op allerlei manieren kunt beoefenen. Welke uitrusting heb je nodig? Hoe kun je beginnen met paardrijlessen? En hoe verzorg je een paard eigenlijk? Dit boek staat boordevol tips.

Te gebruiken voor leesonderwijs, voor spreekbeurten en werkstukken en binnen thematisch onderwijs.

 

5. Computer gaming (uit de serie ‘Gamen: van old skool tot nu’)

Gamers opgelet! In dit boek lees je van alles over gamen op een computer. Van het spel Bertie the Brain uit 1950, tot de laatste games. Van eenvoudige plaatjes tot prachtige graphics. En wist je dat je heel veel geld kunt verdienen met gamen? Verdiep je in de geschiedenis van het gamen op een computer: hoe is het ontstaan? En waar staan we nu? Dit boek is geschreven op een toegankelijk leesniveau met korte zinnen en alledaagse woorden. De mooie foto’s verduidelijken de tekst. Moeilijke woorden zijn vetgedrukt en worden in een woordenlijst achter in het boek uitgelegd. Het heeft het keurmerk ‘Makkelijk Lezen’ en zal alle gamers aanspreken!

 

6. Wielrennen, voetbal en andere sporten (uit de serie ‘Sport & science’)

Op een bal werken allerlei krachten. Een voetballer schopt de bal met effect, zodat de bal naar het doel afbuigt. Tennisrackets worden gemaakt van de nieuwste materialen, die licht en supersterk zijn. Wielrenners dragen speciale helmen om minder last te hebben van de luchtweerstand. Wetenschap is belangrijk voor atleten die een olympische medaille willen winnen.

 

7. Ik ben gek op sport, wat kan ik worden? (uit de serie ‘Mijn droombaan’)

Kijk een dagje mee met 25 mensen die werken in de sportwereld. Je leert wat een lifeguard elke dag doet, hoe je sportfotograaf wordt, wat een sportfysiotherapeut moet kunnen en nog veel, veel meer. Wil je zelf dansen op een podium, mountainbiketochten door de bergen leiden of racewagens repareren? In dit boek vol boeiende weetjes ontdek je een wereld aan mogelijkheden.

 

8. Wiskunde in de kunst en de sport (uit de serie ‘Wereld vol wiskunde’)

Of je nu een filmpje maakt of met een basketbal wilt scoren je kunt er wiskunde bij gebruiken! In dit boek lees je ook hoe kunstenaars diepte tekenen, hoe kunstschaatsers rondtollen en hoe een keeper een strafschop tegenhoudt... Tussendoor staan tal van opdrachten om zelf te doen. Afgesloten wordt met antwoorden en tips; een woordenlijst, enkele ‘verbazingwekkende wiskunde’ feitjes, tips voor boeken en websites en een register. 

 

9. Adrenalinekick in en op het water (uit de serie ‘Extreme sporten’)

Ontdek welke extreme avonturen je kunt beleven bij sporten in en op het water, zoals wildwatervaren, grotduiken en flyboarden. Overzichtelijke lay-out: elke sport beslaat een dubbele pagina, waarbij de tekst op de ene pagina staat en de foto’s op de andere pagina. Bij elke sport wordt ook nog een interessant feitje genoemd. Dikgedrukte woorden zijn terug te vinden in de woordenlijst achterin het boek. Goed bruikbaar voor spreekbeurten en werkstukken.

 

10. Schaken en dammen (uit de serie ‘Informatie’)

Om te dammen of te schaken heb je weinig nodig, maar een goed stel hersens is wel een vereiste. Deze denksporten bestaan al eeuwenlang en worden over de hele wereld gespeeld; thuis, op school, op clubs én buiten op straat. Iedereen kan het leren, maar wat moet je doen om echt goed te worden? Tot welke bijzondere prestaties zijn topdammers en topschakers in staat? Zit er een goede dammer of schaker in jou verborgen? 

 

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
7448146538514 CVPJBM0B8 Jeugdboekenmaand 2024 'Sport & Spel' - derde graad 119.95
Onderdeel van de reeks:

Pakketten voor de jeugdboekenmaand 2024 - 'Sport & Spel'

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden