Informatief Lezen

Ons aanbod: Nederlands

Jeugdboekenmaand 2024 'Sport & Spel' - tweede graad

Leeftijd: van 4 tot 14
Jeugdboekenmaand 2024 'Sport & Spel' - tweede graad

 

1. Zo spelen wij (uit de serie ‘Mijn wereld, jouw wereld’)

Waar speel jij graag mee? Ontdek in dit boek waar kinderen over de hele wereld mee spelen. Met de bast van een kokosnoot, elastiekjes en zelfs oude autobanden! Je leest over Afrikaanse kinderen die voetballen zonder bal. En je komt te weten hoe kinderen zelf speelgoed maken van afval en gevonden spullen.

 

2. Skateboarden (uit de serie ‘Sport en passie’)

Bij skateboarden is er eigenlijk maar één regel: er zijn geen regels. Wist je dat? En heb je wel eens gehoord van de X-Games? In dit boek lees je alles over skateboarden. Bij dit boek hoort een website met video’s, links naar sites over skateboarden, puzzels, quizzen en nog meer.

 

3. Vechtsport (uit de serie ‘Sport en passie’)

Wist je dat vechtsporten alleen bedoeld zijn om je te verdedigen? En dat de bekendste vechtsporten niet alleen uit Azië komen, maar ook uit Brazilië? In dit boek lees je alles over vechtsporten. Ook bij dit boek hoort een website met video’s, links naar vechtsportsites, puzzels, quizzen en nog meer.

 

4. Breakdance (uit de serie ‘Junior Informatie’)

Heb je op straat wel eens een breakdancer zien optreden of ben je zelf een b-boy of b-girl? In zeven hoofdstukken wordt aandacht besteed aan breakdance voor wat betreft de bewegingen, stijlen, wat je leert in breakdance-lessen en de geschiedenis. Tot slot komen het houden van battles en breakdance kampioenen aan bod. De korte teksten, die in korte alinea’s met titelkopje staan, zijn prettig leesbaar en goed afgestemd op de doelgroep.
Achterin staan een woordenlijst, waarin de woorden goed en duidelijk worden uitgelegd. Bevat ook tips voor enkele andere boeken en filmpje over dit onderwerp. Over breakdance verschenen tot nu toe weinig jeugdboeken. 

 

5. Handheld gaming (uit de serie ‘Gamen: van old skool tot nu’)

Gamers opgelet! In dit boek lees je van alles over gamen op een handheld. Je leest hoe Nintendo supersnel de wereld veroverde. Je ziet hoe mensen in grote groepen op zoek gaan naar Pokémon. En wist je dat je zelfs geld voor een studie kunt verdienen met gamen?

Onderwijstoevoeging: Verdiep je in de geschiedenis van het handheld gamen: hoe is het ontstaan? Waar staan we nu? Dit boek is geschreven op een toegankelijk leesniveau met korte zinnen en alledaagse woorden. De mooie foto’s verduidelijken de tekst. Moeilijke woorden zijn vetgedrukt en worden in een woordenlijst achter in het boek uitgelegd. Het heeft het keurmerk ‘Makkelijk Lezen’ en zal alle gamers aanspreken!

 

6. Hockey (uit de serie ‘Junior Informatie’)

Ruim 25.000 kinderen in België en meer dan 150.000 kinderen in Nederland zitten bij hockey. Hockey is een balsport die je speelt met een stick. Maar wist je dat je zonder bit geen wedstrijd mag spelen? Wie wil leren hockeyen, moet trainen. Wat leer je allemaal op een training? En aan welke spelregels moet je je houden?

 

7. Adrenalinekick op het land (uit de serie ‘Extreme sporten’)

Een eerste kennismaking met de wereld van extreme sporten die op land kunnen worden uitgeoefend. Zo komen rotsklimmen, abseilen en skateboarden aan de orde. Ook wordt ingegaan op de minder bekende sporten mountainboarden, stuntrijden, stuntskaten, freerunning, zandsurfen en zorben. De sporten zijn kort en makkelijk leesbaar beschreven. Ook bevat het boek leuke weetjes, tips, tricks en mooie kleurenfoto’s. Enkele helden uit de sport worden genoemd. Ook is een kleine lijst met definities opgenomen, waarin onder andere woorden als zekeren en freestyle worden verklaard. 

 

8. Circuskunsten (uit de serie ‘In de roos’)

Wat moeten circusartiesten allemaal kunnen? In deze handzame uitgave maken we kennis met de 13-jarige Ari, leerling van de circusschool. Hij vertelt in zeven korte hoofdstukken o.a. welke kunsten hij doet aan de trapeze, jongleert op een eenwieler en salto’s maakt op de trampoline. Aantrekkelijke en speelse lay-out die voor een groot deel in beslag wordt genomen door actiefoto’s in kleur. Achterin staan een woordenlijst en register. Verder worden enige verwerkingstips en een doetip gegeven voor opvoeders. 

 

9. Sabotage in het klimpark (uit de serie ‘De drie ???’)

Er is een nieuw klimpark geopend. De drie ??? (Justus, Bob en Peter) mogen een stukje van de klimroute proberen. Dat loopt bijna slecht af! Iemand saboteert het park. Maar wie? En waarom? Er zit maar één ding op voor De drie ??? . ‘Vannacht bewaken wij het klimpark,’ zegt Justus. Het wordt een nacht die ze niet gauw zullen vergeten...

Een vlot leesbaar avontuurlijk verhaal.

 

10. De Olympische Spelen van de oude Grieken (uit de serie ‘Hoe het ooit begon’)

Wie heeft ze bedacht en waarom? Wat was er allemaal te doen? Waarom verdwenen ze ineens, nadat ze bijna vijftien eeuwen lang elke vier jaar gehouden waren? En hoe kwamen ze daarna weer terug? Dit en nog veel meer lees je in dit boek. Je ontdekt waar ons woord ‘stadion’ vandaan komt. Dat het er bij het boksen heel wat harder aan toe ging dan nu. Wat er mis kon gaan bij het speerwerpen en hoe dol het publiek was op het wagenrennen. En je maakt kennis met enkele opvallende sporters uit het oude Griekenland, die er soms vreemde tactieken op nahielden...

 

 

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
7448153095079 CVPJBM0B7 Jeugdboekenmaand 2024 'Sport & Spel' - tweede graad 119.95
Onderdeel van de reeks:

Pakketten voor de jeugdboekenmaand 2024 - 'Sport & Spel'

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden