Informatief Lezen

Ons aanbod: Nederlands

Jeugdboekenmaand 2024 'Sport & Spel' - kleuters

Leeftijd: van 4 tot 14
Jeugdboekenmaand 2024 'Sport & Spel' - kleuters

 

1. Voetbal (uit de serie ‘Mijn sport’)

Voetbal is een teamsport. Je kunt er al jong mee beginnen. Houd jij ook van voetbal? Je leert het op een voetbalclub. En door goed te kijken naar de echte profs! In dit boekje kom je meer te weten over voetbal.
 

2. Tennis (uit de serie ‘Mijn sport’)

Tennis is een leuke sport. Je speelt het op een baan van gras, gravel of kunststof. Houd jij ook van tennis? Je leert het op een tennisclub. En door goed te kijken naar de echte profs! In dit boekje kom je meer te weten over tennis.

3. Vechtsport (uit de serie ‘Mijn sport’)

Judo en karate zijn vechtsporten. Je wordt er sterk van. Houd jij ook van vechtsport? je leert het op een club. En door goed te kijken naar de echte profs! In dit boekje kom je meer te weten over vechtsport.

4. Skiën (uit de serie ‘Mijn sport’)

Skiën is een leuke wintersport. Je suist de helling af en maakt scherpe bochten. Houd jij ook van skiën? Je leert het op een piste of op een skibaan. En door goed te kijken naar de echte profs! In dit boekje kom je meer te weten over skiën.

5. Danny de Danskoning (uit de serie ‘Tom Tinn-Disbury’)

Danny houdt van dansen! Maar Danny is een leeuw en leeuwen moeten groot, dapper en sterk zijn. Danny wil bewijzen dat dansende leeuwen ook stoer zijn. Maar durft hij dat?

In dit prentenboek maakt Tom Tin-Disbury korte metten met vastgeroeste ideeën rond gender (en leeuwen!). Hij laat zien hoe belangrijk het is om in jezelf te geloven, je vrienden te vertrouwen … en te dansen wanneer het maar kan!”
 

6. Giraf mag niet meedoen (uit de serie ‘Wat een manieren!’)

Luipaard is nieuw op school en Giraf is heel onaardig tegen hem. Nu nodigt Luipaard iedereen uit voor zijn verjaardagsfeestje, behalve Giraf. Giraf is verdrietig. Kan hij het nog goedmaken?

Dit verhaal stimuleert kinderen om na te denken over buitengesloten worden en hoe je je voelt als je niet mee mag doen. Met suggesties voor activiteiten en tips om met kinderen te praten over hun gedrag aan de hand van de tekst én de plaatjes, die soms grappig overdreven zijn.
 

7. Spelen (uit de serie ‘Overal anders’)

Alle kinderen spelen. Maar de spelletjes zijn overal anders. In dit boek lees je over spelletjes overal op de wereld. Er staan ook veel mooie foto’s in. Op de kaart zie je waar en hoe kinderen en grote mensen spelen.
 

8. Spelen op een toestel (uit de serie ‘Kijkdoos’)

In dit boek leren kinderen alles over speeltoestellen. Van wat je er op kunt doen tot wie ze bedacht en gemaakt heeft. Zo leren ze dat je van een steile glijbaan harder gaat dan van een minder steile glijbaan. En als je op een wip zit dat de zwaarste dan altijd onderaan eindigt. Het boek begint met een mooie kijkplaat waarop van alles te zien is. 

Onderwijstoevoeging: Dit boek is uitstekend te gebruiken om jonge kinderen uit te leggen wat voor soort speeltoestellen er zijn. Ze zullen er ongetwijfeld al wel eens op gespeeld hebben, maar weten ze ook hoe de toestellen heten? De mooie kijkplaat biedt genoeg houvast voor een klassikaal gesprek over speelplekken. Wat is er te zien? Wie spelen samen? Wie zitten er op het bankje? Wat zou jij graag doen? Met wie zou jij graag op de wip gaan en waarom? Is het handig om op de wip te gaan met je vader of moeder, en waarom wel of niet? Verder in het boek wordt elk speeltoestel uitgelegd en leren kinderen hoe de toestellen gemaakt worden. Als afsluiter is het natuurlijk leuk om de speeltoestellen van de speelplaats op school te gaan testen!

9. Ballet (uit de serie ‘Dansen’)

Alles wat belangrijk is bij ballet komt in beknopte vorm langs: de historie, de kleding, de dansstudio, rekken en strekken, de rol van de juf en het optreden. Achterin het boek staat een overzicht van de kernwoorden. Via een code in het boek kun je inloggen op een website met bijpassende filmpjes, puzzels en een luisterversie van de tekst. 
 

10. Tijger is een driftkop (uit de serie ‘Wat een manieren!’)

Tijger kan heel erg boos en driftig worden. Zijn vriendjes zijn soms bang voor hem. Als Aap een boek pakt dat Tijger wil lezen, kan Tijger zich gewoon niet beheersen. Kan juf Vogel hem helpen om weer kalm te worden?

Dit verhaal stimuleert kinderen om na te denken over wat je kunt doen als je zelf of een vriendje heel erg boos of driftig wordt. Met suggesties voor activiteiten en tips om met kinderen te praten over hun gedrag aan de hand van de tekst én de plaatjes, die soms grappig overdreven zijn.

 

 

ISBN Code Omschrijving Prijs
7448155987914 CVPJBM0B5 Jeugdboekenmaand 2024 'Sport & Spel' - kleuters 119.95
Onderdeel van de reeks:

Pakketten voor de jeugdboekenmaand 2024 - 'Sport & Spel'

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden