Informatief Lezen

Ons aanbod: Natuur en Milieu

Mijn eerste docuboek - Besparen/hergebruiken/recyclen

Mijn eerste docuboek - Besparen/hergebruiken/recyclen
Informatie Leeftijd: van 6 tot 10
  • uit de serie 'Mijn Eerste Docuboek'
  • in kleur
  • met veel fotomateriaal
  • hardcover
  • 32 blz. per deel
  • incl. woordenlijst

Besparen, Hergebruiken, Recyclen 
In de boeken in de reeks besparen/hergebruiken/recyclen kun je lezen hoe jij het milieu kunt helpen door het afval te verminderen. Bekijk de schadelijke gevolgen van afval, het verschil tussen hernieuwbare en niet hernieuwbare bronnen, en de manier waarop je materialen kunt hergebruiken en recylclen.

De serie bevat de volgende leesboeken:

- Plastic
Wat is plastic afval? Hoe gebruiken we gerecycled plastic? Wat zijn niet-hernieuwbare energie bronnen? In dit boekje kan gelezen worden waarom we plastic recyclen en hoe het recyclen in zijn werk gaat.

- Papier
Wat is papierafval? Hoe gebruiken we gerecycled papier? Wat zijn hernieuwbare ernergie bronnen? Leerligen kunnen in dit boekje lezen over hoe we papier recyclen en leerlingen krijgen tips om zelf te recyclen

- Glas
Wat is glasafval? Hoe gebruiken we gerecycled glas? Wat zijn niet-hernieuwbare energiebronnen? Leerlingen leren wat er gedaan wordt met glasafval en hoe we er voor kunnen zorgen dat we minder glasafval krijgen.

- Energie
Wat is energieverspilling? Hoe gebruiken we energie om elektriciteit te maken? Wat zijn hernieuwbare energiebronnen? In dit boekje wordt duidelijk verteld over wat energie is, hoe we het gebruiken en hoe we door recyclen energie kunnen besparen.

- Metaal
Wat is metaal afval? Hoe gebruiken we gerecycled metaal? Wat zijn niet-hiernieuwbare grondstoffen? Antwoorden op deze vragen en nog meer informatie over het hergebruiken en recyclen van metaal kan gevonden worden in dit boekje.

- Water
Wat is afvalwater? Hoe gebruiken we gerecycled water? Wat zijn hernieuwbare grondstoffen? Leerlingen leren over waar het water dat wij gebruiken vandaan komt en hoe we ervoor kunnen zorgen dat er minder watervervuiling is.

- Voedsel
Wat zijn voedselresten? Hoe wordt compost gemaakt? Wat zijn hernieuwbare grondstoffen? Een boekje vol met informatie over voedsel met als doel leerlingen te leren hoe zij verstandiger kunnen omgaan met voedsel.

Wat biedt Mijn Eerste Docuboek?
Besparen, Hergebruiken, Reclyclen maakt deel uit van Mijn Eerste Docuboek. Deze leesserie biedt een 180-tal boeken voor informatief lezen. De boeken zijn alom bekend als de Corona-reeks. De boekenseries zijn uitstekend te gebruiken voor werkstukken rond wereldoriënterende onderwerpen of als verklarend materiaal naast de lesstof. Ook voor de leerkracht bieden de boeken aanvullende informatie bij het behandelen van specifieke onderwerpen binnen de lesstof. De boeken worden geprezen om hun heldere kijk op de onderwerpen en het voortreffelijke taalgebruik. Er zijn een 30-tal verschillende reeksen, rond bijvoorbeeld muziekinstrumenten, materialen, wilde dieren, kunst, huisdieren, het heelal en aardrijkskundige begrippen. En de titels blijven komen!

Voor welke leerlingen is Mijn Eerste Docuboek geschikt?
Mijn Eerste Docuboeken zijn in de eerste plaats geschikt voor  leerlingen van het 2de, 3de en 4de leerjaar om zélf te lezen. Daarnaast zijn de boeken voor kinderen vanaf 6 jaar geschikt om voor te lezen. De boeken hebben uiteenlopende (informatieve) onderwerpen en door de diversiteit spreken ze elke leerling aan. Een boek uit Mijn Eerste Docuboek is ook erg geschikt voor die leerling die minder door fictie wordt aangesproken.

Informatief lezen en woordenschatverrijking
De leerlingen zullen door de aansprekende onderwerpen geboeid raken en meer over een onderwerp willen weten. Gaandeweg breidt hun woordenschat zich uit. Veel woordenschat wordt immers door lezen verworven! Juist ook bij taalzwakke leerlingen vergroot je de woordenschat door ze veel informatieve teksten, zoals Mijn Eerste Docuboeken, te laten lezen. Ook in de onderbouw kan de woordenschatontwikkeling met Mijn Eerste Docuboek een boost krijgen door veel interactief voor te lezen en vragen te stellen.


 

ISBN Code Omschrijving Prijs
9789055662883 MED173 Papier 12.00
9789055662890 MED174 Glas 12.00
9789055662906 MED175 Plastic 12.00
9789055662913 MED176 Energie 12.00
9789055662920 MED177 Metaal 12.00
9789055662937 MED178 Water 12.00
9789055662944 MED179 Voedsel 12.00
MED11 Sparen, Hergebruiken, Recyclen, MED (serie 7d.) 75.60

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?

Nieuwjaarsbrieven Ontdek onze voorleesboekjes! De oorsprong koop AVI-leesboeken op niveau

Informatief lezen is leuk. Je wordt er slimmer door! - Alle rechten voorbehouden